Фото без опису

27 березня 2018 року у стінах Кам’яномостівської ЗОШ І-ІІІст. відбулася зустріч з представниками Первомайського міськрайонного центру зайнятості, Первомайського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області та управлінням соціального захисту  населення Первомайської РДА.

Первомайська міськрайонна філії Миколаївського обласного центру зайнятості особливу увагу приділяє співпраці з об’єднаними територіальними громадами. З метою впровадження моделі адміністрування соціальних послуг на місцях  27 березня на території Кам’яномостівської сільської ради відбувся виїзний захід «Крок на зустріч мешканцям села».

Директор Первомайської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості Леся Омельченко наголосила, що зайнятість та наближення соціальних послуг мешканцям територіальної громади є одним із першочергових завдань, адже утворення таких громад покликане сприянню поліпшення добробуту кожної людини. «Саме тому, сьогодні, ми разом з представниками Управління соціального захисту населення Первомайської РДА та Первомайського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області хочемо донести до Вас, шановні жителі громади, інформацію щодо питань зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, яка турбує кожного із Вас» - зауважила директор при відкритті заходу.

Секретар Кам’яномостівської територіальної громади  Людмила Козицька розповіла про процес децентралізації, який пройшла громада, про позитивні та негативні моменти на шляху об’єднання громад. «Основне завдання сьогодення – ефективно розвивати свої території. На сьогодні ми маємо власну стратегію розвитку та використовуємо сучасні знаряддя і методики у місцевому управлінні», - наголосила вона.

Начальник Первомайського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Валентина Любченко повідомила про особливості призначення пенсій, важливість контролю за обліком страхового стажу, в тому числі за допомогою веб –порталу Пенсійного фонду України.

Заступник начальника управління соціального захисту населення Первомайської РДА Анна Триколенко повідомила присутніх про весь спектр соціальних послуг населенню та ознайомила з порядком їх отримання.

Начальник відділу праці управління соціального захисту населення Первомайської РДА Юлія Ганжа проінформувала присутніх про важливість оформлення трудових відносин та легалізацію робочих місць.

 На заході були присутні 67 жителів громади, які в ході проведення заходу дізналися  про послуги служби зайнятості роботодавцям та населенню, які надаються у тому числі й дистанційно, через електронні сервіси; обговорили перспективи розвитку  громади та можливості створення нових робочих місць, питання сприяння розвитку малого підприємництва на селі, легалізації зайнятості, пенсійного забезпечення, можливості надання виїзних соціальних послуг на територіях громад.

На кінець хочеться зауважити, що взаємодія служби зайнятості, соціальних служб та територіальної громади стимулюватиме зростання зайнятості, легалізацію робочих місць, сприятиме розвитку підприємництва, підтримці малого бізнесу, збільшення рівня зайнятості в сільській місцевості, підвищенню конкурентоспроможності молоді на ринку праці, самозайнятості, надання допомоги та підтримки найбільш вразливих верств населення.