Солдате, дякую тобі

Вклоняюсь низько за твій подвиг,

За сонце в небі голубім

І вітру лагідного подих.

Саме такими словами директор Кам’яномостівської публічної бібліотеки  в Кам’яномостівській ЗОШ І-ІІІ ступенів   розпочала годину – зустріч «Ми славимо мужність і подвиг ваш»  присвячену воїнам – землякам, які захищали, захищають і будуть захищати незалежність нашої держави на заході України.  На території селища Кам’яний Міст  проживає 21 учасник АТО.  Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі, справжні патріоти України. На наше запрошення відгукнувся  герой-односельчанин Бондарюк Володимир. 

         Запрошений гість не на багато старший за учнів-старшокласників, а вже встиг побувати на війні та зустрітися зі смертю. З глибоким сумом та болем в очах Володимир ділився з учнями спогадами, розповідав школярам, що пережив за час, проведений в зоні АТО. Відповідаючи на  запитання учнів, він намагався  у доступній формі розповісти школярам про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, і про все те, що їх цікавило. З цікавістю діти роздивлялися все, що було в рюкзаку,  який він приніс з собою, адже його він  носив на своїх плечах в зоні АТО.  Говорили про військові будні, а в класі  панувала тиша… 

І всі розуміли, що  там, на передовій,  усі захисники України своїм прикладом показують, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але і вчинками доводити це. Супроводжувався захід  відеороликами про Україну,  про сьогодення на сході, про роль волонтерів у житті держави, про загиблих воїнів .  Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!» Вшанували  пам’ять загиблих хвилиною мовчання.   Метою такої зустрічі  є виховувати глибокі патріотичні почуття, причетність і відповідальність за все, що  відбувається в країні, вдячність тим, хто віддав за неї життя.  Дякуємо всім воїнам  за мирне небо над нашими домівками і бажаємо якнайшвидше повертатися додому з перемогою тим, хто ще воює.

Хай живе Україна ! Слава Україні – Героям слава!