Побудувати економічно сильну Україну можна лише завдяки стратегії розвитку на державному та місцевому рівнях . 
Головним досягнення останніх років є реформа децентралізації ініційована президентом України Петром Порошенко.

Завдячуючи цій реформі Кам’яномостівська громада має можливість співпрацювати з міжнародними донорами одним з яких є Програма «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» DOBRE що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

15 квітня у Кам’яномостівській об’єднаній громаді відбулися святкові заходи з нагоди відкриття дитячої наукової лабораторії в Кам’яномостівській ЗОШ І-ІІІ ступенів , стоматологічного кабінету в амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Катеринка та залу засідань сільської ради. 
Дані проекти реалізовано в рамках співпраці громади з Програмою DOBRE.

       Першочерговим і пріоритетним завданням для громади завжди є поліпшення якості освіти. На базі Кам'яномостівської ЗОШ І-ІІІ ступенів вдалося втілити проект «Дитяча наукова лабораторія» який має важливе значення для громади, адже він відповідає потребам підростаючого покоління. Завдяки фінансовій підтримці Програми DOBRE для лабораторії було закуплено сучасне обладнання та хімічні реактиви, за рахунок місцевого бюджету були проведені ремонтні роботи та естетично оформлено приміщення . Ми сподіваємось, що наша молодь здійснить не одне відкриття в стінах цієї лабораторії.

    Не менш важливим є питання надання якісних медичних послуг населенню. Сьогодні з відкриттям сучасного стоматологічного кабінету мешканці Кам’яномостівської громади та навколишніх сіл матимуть змогу отримувати якісні стоматологічні послуги. За грантове співфінансування Програми DOBRE для стоматологічного кабінету придбано все необхідне медичне матеріально-технічне оснащення для лікування ротової порожнини. За рахунок місцевого бюджету Кам'яномостівської сільської ради зроблено капітальний ремонт та естетичне оформлення кабінету.
     Одним із яскравих моментів  заходів було відкриття сучасного залу засідань який має надзвичайно важливе значення для об’єднаної громади. Тут, на високому рівні будуть проходити засідання виконавчого комітету, депутатського корпусу , Молодіжної ради , активних жителів громади, наради керівників закладів освіти, культури. 
За грантове співфінансування Програми DOBRE для зали засідань закуплено будівельні матеріали, меблі , придбано сучасне технічне оснащення для організації засідань та презентацій, для забезпечення аудіо- та відео-супроводу нарад і тренінгів, для проведення онлайн-конференцій. 
За кошти місцевого бюджету, зроблено капітальний ремонт та естетичне оформлення залу .

На урочистих заходах привітав усіх присутніх голова Кам'яномостівської об’єднаної громади Олександр Ляхов. «Праця у єдиній команді, ефективні рішення щодо шляхів розвитку громади, участь у реалізації цікавих та необхідних для населення громади проектах - це той комплекс дій, що веде до успіху» - зазначив сільський голова.

Висловлюємо глибоку вдячність Програмі USAID DOBRE та її представникам: Беррі Ріду – керівнику Програми , Наталі Алексієнко - програмному спеціалісту та Іллі Лісогор - асистенту Програми USAID DOBRE. Вони також мали змогу розділити з нами це свято та привітати з реалізацією таких важливих для громади проектів. 
Хочемо подякувати сільському голові Олександру Ляхову, органам місцевого самоврядування, депутатам сільської ради , Кам’яномостівській ЗОШ І-ІІІ ступенів , Катеринківському НВК , Кримківській ЗОШ І-ІІІ ступенів та усім не байдужим жителям громади за плідну співпрацю, розуміння і підтримку.
Ми можемо впевнено сказати - децентралізація діє!