Фото без опису

     9 серпня на площі, біля Катеринківського сільського клубу було вельми людно. Сюди завітали від наймолодшого до наймудрішого жителі сіл Кам’яномостівської громади та гості.   Адже всіх зібрало незвичайне свято -  відкриття самоорганізуючого  навчального простору у Катеринківській бібліотеці-філії.

    Його відкриття стало подвійним святом, адже разом з цим  відзначали старт роботи оновленого, після капітального ремонту  будинку культури. В самому клуб, за кошти обласного та місцевого бюджетів, зроблено капітальний ремонт: замінено покрівлю, зроблено опалення, відремонтовано та пофарбовано всі приміщення, замінено вікна та двері, оновлено фасад та сцену.  Багато зусиль та праці вкладено для того, щоб мешканці села Катеринка та всієї Кам'яномостівської громади мали можливість відпочивати та розвиватися в оновленому сільському клубі. Ми сподіваємось, що  він стане гордістю села , а уособленням змін і всього нового та сучасного в нашій громаді, напевно, стане Самоорганізуючий навчальний простір, відкриття якого з нетерпінням чекали жителі села.

Фото без опису

Простора затишна кімната обладнана всім необхідним для корисного відпочинку, навчання та спілкування: WiFi - зона, нові меблі, сучасна система опалення, обладнання для перегляду фільмів та презентацій на великому екрані, ноутбуки,  кольоровий принтер,  настільні ігри, що розвивають та надихають. Даний проект профінансовано в рамках програми "Місцеві ініціативи для розвитку громади" Фонду ЛАСКА, що діє в рамках Програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE), виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Підтримано проект і звісно Кам’яномостівською сільською радою.  За кошти місцевого бюджету  було зроблено гарний ремонт, закуплено жалюзі та шафу-купе, проведено інтернет. Спільними діями  змогли створити сучасний самоорганізуючий навчальний простір  для реалізації освітніх  можливостей  кожного жителя нашої громади , а особливо мешканців села Катеринка. Даний простір – це крок у майбутнє, це унікальна можливість для саморозвитку та самореалізації жителів Кам’яномостівської громади.  Автор проекту, членкиня  правління  ГО "Оберіг Катеринки", Наталя Кучмій з гордістю представила Самоорганізуючий навчальний простір мешканцям села. Він розпочне роботу з безкоштовних курсів англійської мови для бажаючих та курсів комп'ютерної грамотності для пенсіонерів. А ще тут будуть збиратися разом активісти для навчання, планування наступної цікавої діяльності щодо розвитку громади.

Фото без опису

 На урочисте відкриття завітала гранд-менеджер Благодійного фонду «ЛАСКА» Наталя Кононенко, яка привітала усіх з гарною та важливою подією.

Зі словами привітання виступив голова Кам’яномостівської сільської ради Олександр Ляхов який висловив сподівання, що в Самоорганізуючому навчальному просторі справу до душі знайдуть мешканці села будь-якого віку і спільно працюватимуть на користь громади.  Олександр Тимофійович  нагадав, що  рік тому також реконструювали клуб в  селі Кам'яний Міст, а тепер там займаються майже сто місцевих дітлахів, розповів що вже виготовили проектну документацію  будинку культури в селі Кримка  де вже зовсім скоро розпочнуться ремонтні роботи.  Він побажав,  щоб і в сільському клубі та Самоорганізуючому просторі села Катеринка завжди звучали людські голоси та дитячий сміх.   Щирістю та теплом було пронизане кожне слово подяки, яке адресував сільський голова робітникам Кам'яномостівської сільської ради за сумлінне виконання своїх обов'язків, за  участь у ремонтних роботах Катеринківського сільського клубу та бібліотеки:  Сівкову Олександру, Січкаренко Ларисі , Вайсман Ірині , Січкаренко Володимиру , керівнику приватного підприємства «Капітель- М» Маняку Валерію  та будівельній бригаді за  виконані ремонтні роботи.

Фото без опису

Особливі слова подяки звучали на  адресу керівника проекту «Створення самоорганізуючого навчального простору»  Наталі Кучмій , заміснику голови правління  Громадської організації «Оберіг Катеринки» Похильченко Валентині та бухгалтеру Будік Крістіні.  Дякуємо за ваші старання і працю. Бажаємо Вам нових перемог і не здаватися перед новими важкими завданнями.

Фото без опису

Свої нагороди та подяки отримали і учасники відкритого  творчого конкурсу  на розробку логотипу, назви та дизайну навчального простору Райхерт Софія, Глухова Руслана та Гоменюк Анна .

Фото без опису

Після офіційної частини на розсуд глядачів аматорські колективи Кам’яномостівської ОТГ  представили гарний та змістовний концерт ведучими якого були Артем Шендер та Богдана Дудка. Піднесено звучали пісні у виконанні гуртів "Кримківчанки" та "Шалених бабоньонок",  щирими оплесками дякували глядачі за гарні виступи  колективу   "Мадагаскар",  учням  Катеринківського НВК  та Кам'яномостівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, колективу  дитячого садочка "Калинка ", а також прекрасним виконавицям  пісень  Анні Крижановській, Анні Цуркан, Олені Моруженко  які  дарували гарний настрій та море емоцій. Величезна подяка всім учасникам концерту та їх наставникам  Наталії Андрієнко, Анні Цуркан, Оксані Зеленюк, Інні Павленко, Тетяні Добровольській.

Фото без описуФото без опису

   Загальновідомий факт, що Україна славиться талановитими людьми і дивлячись на такі гарні виступи розумієш, що  наша громада не виняток. Саме наша громада має багато талантів-самородків, які потребують дбайливої огранки. І наше керівництво створює всі умови для творчої реалізації талановитих мешканців та культурного відпочинку всіх жителів громади. Отже, щирі слова подяки хочеться висловити голові Кам’яномостівської сільської ради Ляхову Олександру Тимофійовичу за невтомну працю, самовідданість і терпіння. Хай результати Вашої праці завжди говорять самі за себе, а люди – не скупляться на теплі слова вдячності! Нехай і надалі  праця приносить Вам тільки радість і задоволення. Бажаємо натхнення та здоров’я нашому сільському голові. Ось такі керівники потрібні людям в Україні.

    Залишається   побажати, щоб стежина до Катеринківського  клубу  та навчального простору не заростала, щоб тут були діти, молодь і старші люди, щоб кожен тут почув, те що захоче, побачив те, чого прагне та знайшов свій власний шлях до успіху!

                   І Хай знає весь світ про казкову громаду, де синєє небо та жовті поля. Хай квітне щаслива моя Україна! А з нею хай квітне громада моя.

 

 

               Заступник голови правління ГО «Оберіг Катеринки»    В. Похильченко.