Камяномостівці надавали пропозиції до бюджету на наступний рік

 

Під час акції «Впливай на бюджет своєї громади», що відбулась 27 вересня 2019 року в Кам’яномостівській ОТГ жителі отримали не тільки інформацію про те, як розподілені бюджетні кошти громади, але й вдруге змогли надати свої пропозиції до бюджету на наступний 2020 рік.

Щорічна акція пройшла за ініціативою селищної ради та фінансового відділу, спеціалісти якого дуже відповідально підійшли до кампанії, розподіливши час так, щоб в один день охопити два села громади: Кримку та Кам’яний міст .

Акція пройшла у форматі «Від дверей до дверей». Такий формат був обраний виходячи з минулорічного досвіду та розмірів громади.  

Незважаючи на буденний день та зайнятість населення жителі активно слухали спеціалістів відділу, які пропонували розповісти про бюджет громади та пропонували надати свої пропозиції до бюджету і знаходили 5 хвилин на заповнення простої форми.

Окрім вуличної кампанії спеціалісти ради не оминули жодного соціального та освітнього закладу, магазинів.  

  • «Приємно відмітити, що куди б ми не зайшли, жителі знають, що в громади є така ініціатива і охоче беруть по декілька екземплярів Бюджету для громадян «собі та сусідці». – відмітила Світлана гудь (залучений експерт партнерства «За прозорі місцеві бюджети».
  • Так, ми знаємо що є сільська рада проводить таку акцію вже другий рік поспіль, дуже добра ініціатива. Залиште і на прилавку декілька, хай жителі беруть читають» - повідомила нам господарка місцевого продуктового магазину.
  • Та я можу і особисто голові сказати, що потрібно. Але дякую, що проводите такі заходи, бо дійсно людям потрібно пропонувати приймати участь та розповідати про бюджет. – поділився своїми думками ще один зустрічний житель громади.
  • «Для нас така акція дуже важлива, оскільки вона нам дає змогу почути думки людей та зібрати проблематику та самим пояснити особливості формування бюджету, труднощі та сам процес, розповісти, що ми вже запланували» - говорить голова ОТГ Олександр Ляхов.

В цей же день про «Бюджет для громадян» зібрались послухати і члени молодіжної ради - найактивніша молодь громади. Зустріч відбулась у форматі презентації Бюджету для громадян та обговорення поняття «бюджет», де також розповіли про форми активностей за допомогою яких молодь могла б приймати участь у формуванні бюджету і запропонували вже долучитись до цього процесу в своїй громаді через надання пропозицій до бюджету на наступний 2020 рік.

Як результат, як під час акції вуличної так і під час зустрічі з молоддю отримали 33 пропозиції для розвитку і покращення життя в громаді:

1.Реконструкція залу «Бойової слави» в Кримківській ЗОШ І-ІІІІ ст. – 7.

2. Скайтпарк – 3

3. Місця відпочинку біля річки – 2

4.Туристичний маршрут  громади– 1

5. Ремонт доріг – 2

6.Освітлення вулиць – 2

7.Відновлення шкільного тиру – 1

8. Придбання принтерів – 3

9. Спортзал в громаді - 3

10. Станки для танців – 4

11. Побудова клубу сщ. Камяний Міст – 1

12. Спортивний майданчик для дітей підлітків – 4.

 

Нагадуємо, що пропозиції збираються також через он-лайн форму, а тому просимо бути активними та долучатись до формування нашого бюджету за посиланням:

https://forms.gle/PFwCEoMfiFXmRnJN8

 

Акція «Впливай на бюджет своєї громади!» проводилась Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» спільно з Камяномостівською радою в рамках програми DOBRE.

 

 

 

 

Бюджет для громадян  2019 рік