Фото без опису

Воїнам афганцям присвячується…

     14 лютого, напередодні відзначення дня виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Кам’яномостівській об’єднаній територіальній громаді урочисто привітали  та відзначили учасників бойових дій.

 15 лютого, 31 рік тому, коли останній радянський солдат полишив криваву Афганську землю, закінчилась десятилітня війна.

      3 сіл нашої  Кам’яномостівської громади виконували інтернаціональний обов’язок  14 воїнів-афганців.  Після завершення строкової служби, дякуючи долі,  вони повернулись до рідних домівок. Наші герої - Баган Леонід Рудикович, Русавський Ігор Васильович, Слюсаренко Володимир Володимирович, Закшевський Андрій Іванович, Перник Григорій Григорович, Арсеньєв Юрій Вікторович, Журавльов Віктор Васильович,Майстренко Ігор Григорович,Пасічник Микола Дмитрович, Янковський Сергій Григорович, Бабушка Іван Васильович ,  Сидорчук Петро Васильович. Поліщук Валерій Васильович, на даний час проживає в місті Лисичанськ.  Попика Сергія Володимировича, нажаль 27 серпня 1983 року, не стало.

   Під час урочистостей, які проходили в Катеринківському сільському клубі,  лунали слова вдячності учасникам тих далеких подій . Голова Кам’яномостіської сільської ради Олександр Ляхов привітав присутніх та подякував ветеранам за їх честь і мужність: « – Ви завжди для всіх були і є прикладом мужності і відваги. Священною є пам'ять про ваш героїзм при виконанні інтернаціонального обов'язку, готовність платити найдорожчу ціну – своє життя. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих, схиляємо голову перед їх подвигом, мужністю та витримкою.»

Всі присутні  хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих.

Довго  замовчували  афганську  війну, але  ця  війна  прорвалася  віршами  і  піснями  -  трагічними,  світлими  і мужніми…

Саме такі ,  зворушливі пісні лунали зі сцени Катеринківського сільського клубу  у виконанні  Андрієвської  Світлани, Моруженко Олени, Гончара Івана, Галини Арсеньевої , Цуркан Анни  та колективу «Кримківчанка».  А вірш  у виконанні Цуркан Діани, не залишив байдужими жодного з присутніх у залі.  Доповнили захід своїми чуттєвими композиціями хореографічний колектив «Мадагаскар» та діти Катеринківського НВК.

Ми вдячні колишнім воїнам – інтернаціоналістам за те, що вони бережуть пам'ять про події тих років, за те, що за  31 рік  не притупився біль втрат. Війна в Афганістані – це трагедія сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати… Це не лише незагоєна рана, біль її учасників, це – застереження на майбутнє – саме такими словами закінчили урочисту частину заходу ведучі Дудка Богдана та Коваленко Владислав.

 Після усіх урочистостей  наші герої мали змогу поспілкуватися у тісному крузі.  В дружній атмосфері згадували молодість, ділилися планами на майбутнє, тільки про те, що пережили на тій війні не згадували. 

        Хочеться подякувати усім, хто був причетний до організації такого гарного та змістовного заходу.  Дякуємо нашим спонсорам: голові ф/г Максименко М.В. «Стелла-Макс», голові ПСП ім.. Партизанська Іскра Кульчицькому В.В.. , голові ПСП “Колос” Габову С.В., голові ПСП “Кодима” Чорному Г.Є., Ткач П.М.,  Горіцину О.О. за те, що не відмовляєте нам в наданні допомоги під час проведення таких заходів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису