Фото без описуМинають дні, ідуть роки, але для кожного, хто пройшов важкими дорогами війни в Афгані, Сомалі, Анголі, В’єтнамі…., хто не раз зазирав в обличчя смерті, втрачав друзів, ті події залишились біллю у серці та назавжди закарбувались в пам’яті.

    12 лютого, напередодні  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32 річниці виведення військ з Афганістану,  у Кам’яномостівській  територіальній громаді  традиційно віддали  дань мужності, самовідданості, вірності військовому обов’язку воїнів-інтернаціоналістів, хто боронив мир та спокій у «гарячих точках» світу.

3 сіл нашої  Кам’яномостівської громади виконували інтернаціональний обов’язок  37 воїнів-афганців,  воїнів-інтернаціоналістів. Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного з них. Схиляємо голови на знак шани та глибокої вдячності за їх подвиг та витримку!

Під час урочистостей,  які проходили в Катеринківському сільському клубі,    лунали слова вдячності учасникам тих далеких подій .

Зі словами подяки до воїнів-інтернаціоналістів звернувся голова Кам'яномостівської сільської ради Олександр Ляхов  : «Я хочу подякувати вам, за те, що залишися вірними своєму військовому обов’язку! Сьогодні воїни-інтернаціоналісти показують нашій молоді яскравий приклад того, яким потрібно бути, як необхідно служити своїй Батьківщині! Зичу всім міцного здоров’я та благополуччя!»

Привітав присутніх та подякував героям за їх честь і мужність депутат Миколаївської обласної ради Ігор Савченко: «Міцного здоров’я і мирного неба, добра і злагоди вашим родинам, достатку і довголіття. Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку. Ваші діти можуть по праву пишатися своїми батьками.»

Відео-презентація  про Афганську війну та  воїнів-інтернаціоналістів Кам’яномостівської громади занурила всіх присутніх в тяжкі спогади про «ту чужу війну».    Всі присутні з цікавістю дивилися на старі світлини наших воїнів, адже вони там , на екрані,  були  молодими,  красивими юнаками . І такими вони йшли на війну.

Вшанували хвилиною мовчання, пам'ять воїнів-афганців та українців, які загинули внаслідок бойових дій на території інших держав і тих,  хто недожив до сьогодішніх днів.

    Зворушливі пісні лунали зі сцени сільського клубу  у виконанні  Андрієвської  Світлани, Цуркан Анни, Тетяни Жирун, Наталії Ларькіної, Тетяни Саюк та Олени Майстренко, Божко Лариси та Вероніки Шевченко.  Доповнили захід своїми чуттєвими композиціями хореографічний колектив «Мадагаскар».

Окрім Афганістану українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, С’єрра — Ліоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії.  Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності. І сьогодні  наші воїни, герої АТО ,  захищають територію України, захищають своїх рідних, близьких, знайомих і незнайомих людей, щоб ми з вами жили в мирі і спокої.

Представники влади спільно з воїнами-інтернаціоналістами  в знак поваги та вічної пам’яті поклали квіти до меморіальної  дошки  першому  Герою Радянського Союзу,  воїну – інтернаціоналісту  Первомайщини, нашому земляку  Абрамовичу Абраму Григоровичу.

   Після усіх урочистостей  наші герої мали змогу поспілкуватися у тісному крузі.  В дружній атмосфері згадували молодість, ділилися планами на майбутнє.

Дякуємо нашим спонсорам: депутату Миколаївської  обласної ради Савченку І.М., Максименку М.В.,  Кульчицькому В.В. , Габову С.В., Чорному Г.Є., Лимонченку С.О. , Солтановському О.В., Маляренку О.Ю., Горіцину О.О. , Ткачу П.М., Майстренко В.В., Безбаху М.Г.,Варецькому Ю.В., Лісовець В.О., Костику В.М.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису