Фото без опису

Уряд конкретизував умови надання субсидій

Кабінет міністрів України  вніс зміни до порядку призначення житлових субсидій. Відповідна постанова від 19 травня 2021 № 505 оприлюднена на "Урядовому порталі".

Згідно з текстом постанови, розгляд питань про призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитися без звернень громадян, окрім домогосподарств, яким житлова субсидія:

- надавалась у грошовій безготівковій формі,

-була призначена за фактичним місцем проживання осіб,

-була призначена без урахування окремих осіб із зареєстрованих у житловому приміщенні, що не проживають за місцем реєстрації.

"Рішення про призначення житлових субсидій домогосподарствам без звернень громадян приймається на підставі інформації Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій у квітні 2021 року", - наголошується в постанові.

Затверджені нові форми заяви та декларації. Але зазначається, що заяви про призначення і надання житлової субсидії та декларації про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, представлені за формами, затвердженими наказом Міністерства соціальної політики 2 травня 2018 року, залишаються дійсними.

Крім того, громадянам, яким субсидія буде призначена  на наступний період  без звернення, необхідно повідомити до 1 вересня 2021 року  органи соціального захисту населення про наявність умов, за яких житлова субсидія не призначається.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування і застосовується з 1 травня 2021 року.

Відповідною постановою змінені деякі умови  надання субсидій:

-субсидія не призначається за наявності депозиту більше 100 тис.грн;

-субсидія може бути призначена за наявності більше одного житлового приміщення , яке належить на правах сумісної або часткової власності, розташованого в сільській місцевості;

-в доходи домогосподарства при розрахунку субсидії не будуть враховуватись доходи від розміщення депозитів.