Фото без опису

Ми – одна родина,

Й одна у нас мати – Україна!

       Минулого четверга, 22 липня,  на гостинний землі Степківки в однойменному старостинському окрузі Кам'яномостівської об'єднаної територіальної громади вперше  відбувся пісенний фестиваль «Заспівай, моя родино!» У цьому мистецькому  заході взяли участь вокальні й хореографічні колективи місцевої громади, а також гості з Первомайської, Мигіївської та Синюхинобрідської громад.

       Серед почесних гостей були присутні голови Кам'яномостівської і Синюхинобрідської ОТГ – Олександр Ляхов і Олександр Зубко, колишній голова Степківської сільської ради Віктор Дудко, старости округів Тетяна Шевчук і Роман Бабич, депутати місцевої ради та численні гості з району. Душею фестивалю стала автор проєкту і ведуча – очільниця Степківського старостинського округу Ольга Чепіжко.

       Ще задовго до початку дійства на святково вбраному майданчику біля Степківського сільського клубу почали  збиратися учасники аматорських колективів, що прибули на фестиваль з різних куточків Первомайщини. Їх радо зустрічали господарі – староста округу  Ольга Чепіжко, завідуюча клубом Наталія Ларькіна та бібліотекар Наталія Бут.

       Розпочала фестиваль  Ольга Чепіжко. Тепло привітавши дорогих гостей, господиня підкреслила важливість сімейних цінностей і своєрідного символу України – її мелодійних пісень, «що пахнуть весняними дощами, синіми волошками на безкраїх лугах, запашними чорнобривцями й м'ятою», і те, що їх співають світлі душею люди, які вміють бачити і творити красу. Адже кожна «співуча родина – це непорність і самобутність, окрема часточка пісенної ріки, що зливається в один безмежний стрімкий потік».

       Звичайно ж, першими вітали гостей господарі – найменшенькі учасниці танцювальної групи (хореограф Марія Царинна) та вокальний колектив української пісні «Степківчанка» (керівник Наталія Ларькіна) піснею «Родинонька» і традиційним українським короваєм, який вручили голові Кам'яномостівської ОТГ Олександру Ляхову.

       Справжнім стрімкими потоком пісенної ріки Первомайщини став фольклорний колектив «Гарні молодички» із Зоряного. Як могутня ріка черпає силу з маленьких джерел, так і у  фестиваль пісні зливалися самобутні обдарування вокальних колективів «Струни душі» з Зелених Кошар, співочих гуртів «Полтавчанка» та «Кримківчанка»  з однойменних населених пунктів, фольклорного ансамблю «Калина» з Кам'яної Балки, а також чарівне тріо «Файні молодички» зі Станиславчика.

      Органічно доповнювали й у рази підсилювали враження від широкої, як безмежний український степ, пісні запальні танцюристочки  романовобалківського колективу «Забава Асорті».

       Неповторне враження справили на глядачів і ще одні гості фестивалю - учасниці колективу «Чарівні грушівчанки» з Первомайської ОТГ, які виконали популярний єврейський танок «Сім сорок», що уже давно став міжнаціональним.

      Сподобалися слухачам і виступи солістів Світлани Андрієвської та дуетів у складі Софійки та Олени Бачинських із Полтавки, Лариси Божко і Вєроніки Шевченко з Катеринки. Родзинкою фестивалю став запальний гопак у виконанні Марії Царинної.

       Підбиваючи підсумки фестивалю «Заспівай, моя родино!» , Ольга Чепіжко висловила надію, що «мистецька нива роду нашого ще довго колоситиметься і ряснітиме добрими врожаями, а пісенний  форум матиме продовження й наступного року».

       Наприкінці заходу голова Кам'яномостівської громади Олександр Ляхов  подякував його учасникам і вручив подарунки. Висловили вдячність і спонсорам – родині Маляренків,  П. Холоду та депутату сільської ради А. Грабчук.

Олена ШИРКО.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису