Кам’яномостівська сільська рада повідомляє, що за результатами конкурсу проєктів соціальної дії серед жителів громади, який проходив за підтримки фонду "Об'єднання",   Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в Україні  та Кам’яномостівської громади підтримано 4 проєкти .

В рамках проєкту на території громади проводилися дослідження громадської думки щодо наявних проблем та перспектив розвитку Кам'яномостівської  територіальної громади. На основі результатів досліджень, були сформовані пріоритетні напрямки, та оголошені конкурси проєктів соціальної дії серед місцевих жителів.

На конкурс було подано 11 проєктів .  Члени конкурсної комісії,  до складу якої увійшли досвідчені фахівці у сфері проектного менеджменту, місцевого самоврядування та соціальних ініціатив, оцінювали проєкти за наступними критеріями:

-чіткість визначення мети, результатів та стратегії;

- відповідність пріоритетам та критеріям конкурсу;

-обґрунтованість бюджету;

-вплив;

-сталість проекту;

- залучена аудиторія.

Важливо зауважити, що в громаді проєкти підтримуються співфінансуванням: половину коштів на проєкти виділяє Кам’яномостівська  сільська рада  і половину надає Фонд “Об’єднання” за підтримки МЗС Чеської Республіки.   Крім того, кожен із підтриманих проєктів ще додатково залучає ресурси та фінансування ініціатив від локальних партнерів.

Перелік проєктів, які здобули перемогу:

  1. Дитячий майданчик «Острів дитячих мрій». Проєктом передбачено створення дитячого ігрового майданчика в селі Кумарі для різновікової категорії дітей.
  2. Вільний молодіжний простір - територія твого розвитку. Проект передбачає створення   молодіжного простору  в центрі селища Кам’яний Міст шляхом встановлення  дерев’яної  альтанки зі зручними місцями для сидіння, освітленням, урнами для сміття.   Зона буде забезпечена  Wi-Fi сигналом,  вмонтованими   USB-портами для підзарядки телефонів та гаджетів і стане затишним куточком для забезпечення змістовного та якісного дозвілля молоді  як в день так і в вечірній час.
  3. Молодіжний простір «Місце, що об’єднує». Влаштування максимально комфортної зони для змістовного та безпечного дозвілля молоді в денний та вечірній час біля Катеринківського  сільського клубу шляхом  встановлення дерев’яної альтанки,  освітлення,  зручних лавок.
  4.  Мультимедійний простір «Крок до розвитку». Проєкт передбачає створення мультимедійного простору для проведення змістовного дозвілля, кіносеансів та мультиплікацій в Кримківському будинку культури. Це дасть можливість розширити надання культурних послуг та забезпечити якісне дозвілля для мешканців і мешканок різних вікових категорій села Кримка.

Всі проєкти будуть реалізовані до 10 жовтня 2021, вони короткострокові в реалізації але мають довгостроковий вплив на громаду. Кожен проєкт буде реалізовано в поєднанні зусиль громадськості та влади – це головна ціль проєкту адже вагомі перетворення в громадах реалізуються лише у співпраці громадян, громадських організацій та влади.