Фото без опису

12 вересня 2021 року Кам’яномостівська  об’єднана територіальна громада святкувала свою п’яту річницю. Цей день став своєрідним підсумком роботи за ці роки – це час, коли доводилося радіти успішним крокам, вчитися на власних помилках, формувати гарну  команду і розвиватися.

     Усі здобутки  громади були б неможливими без щирих, гостинних, щедрих і талановитих жителів, які своєю самовідданою працею й теплом сердець примножують її славу, зберігають традиції та передають у спадок прийдешнім поколінням.

 

Минулої суботи, 11 вересня, святкове дійство зібрало усіх великою і дружньою родиною у селі Катеринка на площі біля сільського клубу.

Цікаво та знаково, що в рік коли Україна святкує 30-тирічний ювілей, наша рідна Кам’яномостівська громада також святкує свій перший маленький ювілей – 5 років. І хоч для історії це зовсім невеликий проміжок часу, та для нас усіх очевидно скільки за ці п’ять років відбулося гарних змін. Найбільшою значущою подією стало те , що з минулого року  ми  виросли вдвічі.

До нас приєдналися Степківська, Полтавська та Кумарівська сільські ради. Таким чином нині площа Кам’яномостівської громади сягає – 329 км², а кількість населення складає – 8177 мешканців.

На разі до складу Кам’яномостівської сільської ради входять села: Катеринка, Кумарі, Петрівка, Полтавка, Коломіївка, Зелені Кошари, Кримка, Садибне, Старі Кошари, Зоряне, Кам’яний Міст, Степківка, Новоандріївка, Степове та адміністративний центр – селище Кам’яний Міст.

Тож наша Кам’яномостівська родина міцніє, збільшується та розвивається.

«День народження громади – це спільне свято всіх її мешканців. Нам пощастило жити в чудовому краю зі славною історією. Творять історію люди, і головна заслуга у цьому людей. Лише шляхом об’єднання навколо ідеї розвитку громади можливо відстояти своє право на майбутнє і змінити на краще сьогодення.  Тож, з нагоди Дня народження Кам’яномостівської громади, від усієї душі вітаю  всіх  мешканців та гостей нашої громади та бажаю мирного неба, спокою, злагоди, добробуту.  Добра  вам  усім, здоров’я, родинного затишку» -  у своєму привітальному слові зазначив голова Кам’яномостівської сільської ради Олександр Ляхов.

Привітати жителів громади з цією , хоч і невеликою але важливою датою прибули гості: депутати Миколаївської обласної ради Ігор Савченко та Віталій Порхун,  директор КНП "Первомайська центральна районна лікарня" Первомайської міської ради Віктор Готка, заступник голови Первомайської РДА Олег Юрченко. Традиційно дарували подарунки та щирі слова вітання з побажаннями  нашій громаді розвитку та процвітання, а її мешканцям - миру, щастя та добробуту!

      В Кам’яномостівській громаді мешкають працьовиті й талановиті люди, руками яких твориться сьогодення і майбуття нашого краю. За активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток територіальної громади, самовіддану працю  та з нагоди святкування Дня громади грамотами Кам’яномостіської сільської ради  були відзначені староста Степківського старостинського округу Чепіжко О.  В., житель села Степківка Шумейко В.В., керівник соціального відділу ТОВ « Агрофірма Корнацьких » Січкар Т.В., завідуюча Пункту здоров’я с. Полтавка Коваль А.О., молодша медсестра Пункту здоров’я с. Кумарі  Зарицька З.М., вчителька  Кумарівського ЗЗСО I – IIІ ступенів  Гладкевич А.В., вчителька початкових класів Кам’яномостівського ЗЗСО I–IІI ступенів Бойко Н.В., вчителька початкових класів Полтавського ЗЗСО I–II ст.-дитячий садок Бачинська О.М., колектив  ЗДО  «Калинка» с-ща Кам’яний Міст, колектив  ЗДО «Дзвіночок» села Кам’яний Міст, колектив  Кам’яномостівського ЗЗСО I-II ступенів, колектив Кримківської ЗЗСО I- III ст. ордена Знак Пошани ім. Партизанської іскри, фольклорні колективи « ГАРНІ МОЛОДИЧКИ » с. Зоряне, « СТЕПКІВЧАНКА» с. Степківка,  « СТРУНИ ДУШІ » с. Зелені Кошари.

Сказати, було весело і цікаво, означає просто промовчати. Організаторам вдалося знайти свій,  оригінальний підхід до його відзначення, а жителі громади , з величезним ентузіазмом, підтримали це починання.

Весело було біля «старостинських хатинок», де всі мали можливість почастувати смаколиками та поринути в національний колорит. Тут пригощали запашною рибною юшкою, пиріжками, пампушками, варениками та ще багатьма стравами української  кухні.

Не аби який інтерес в присутніх викликала святкова фото-зона «З ювілеєм, Кам’яномостівська громадо!»,  де всі охочі  мали змогу сфотографуватися.

Можна було пограти  в безпрограшну  лотерею, а для  малечі було організоване дитяче дозвілля – вони з великим задоволенням стрибали на батутах, їздили на  машинках та куштували солодку вату. 

Під час святкового концерту на сцені виступали і дарували чудові пісні та гарний настрій  всім присутнім фольклорні колективи «Кримківчанка» «Шалені бабоньки», «Гарні молодички», «Струни душі», «Чарівні кумарянки»,  «Степківчанка», вокальне тріо «Родинонька». Глядачі зустрічали  оплесками пісенні дарунки від Тетяни Квасняк, Марії Ляхової, Світлани Андрієвської,  Анни Цуркан, Олени Черепенько , вокальних дуетів Софійки та Олени Бачинських,  Вікторії та Оксани Трегубчак, Вікторії Варецької та Дениса Гладкевич. Запальні танці дарували учні Кам’яномостівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів,  Зразковий хореографічний колектив «Мадагаскар»,  танцювальний  колектив "Dance kids" , колектив «Едельвейс» та  педагогічний колектив Кримківського ЗЗСО І-ІІІ ст.. ордена Знак Пошани ім. Партизанської іскри. Протягом всього вечора з нами були ведучі – Ростислав Кліментієв та Олена Дворнік.

А насамкінець, на усіх чекав святковий салют та  дискотека просто неба.  Святкування промайнуло наче мить, подарувавши присутнім море приємних емоцій.

Висловлюємо щиру подяку усім, хто долучився до організації та проведення святкування Дня Кам’яномостівської громади. Саме ваша допомога та підтримка допомогли зробити це свято надзвичайно яскравим та незабутнім.

Низький уклін працівникам освіти та  культури,  працівникам сільської ради , старостинських округів, спонсорам,  депутатам за організаторську роботу, за чудові художні номери.

А також дякуємо усім мешканцям та гостям нашого свята за щирі посмішки та чудовий настрій!

Адже успіхи громади – це перш за все успіхи його жителів – працелюбних, добрих і чесних людей.

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису