Чи відображаються дані електронного листка непрацездатності в кабінеті страхувальника, у якого особа працює за сумісництвом?

Так. У кабінеті страхувальника, в якого особа працевлаштована за сумісництвом, на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України відображаються дані електронних листків непрацездатності, сформованих з 01.10.2021 (дата набрання чинності наказу Міністерства охорони здоров'я України від 28.09.2021 № 2086).

 

Чи буде сформовано електронний листок непрацездатності, якщо працівник захворів невдовзі після працевлаштування?

Так, за умови офіційного працевлаштування особи, електронний листок непрацездатності буде сформовано, навіть якщо працівник захворів на наступний день після працевлаштування.

Електронний листок непрацездатності формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі медичного висновку (медичних висновків) у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

При формуванні листка непрацездатності враховується інформація про основне місце роботи застрахованої особи, а також за даними повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу з датою початку роботи подається страхувальником відповідно до Порядку повідомлення Державної податкової служби та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 413.

Довідково: Повідомлення подається до початку роботи працівника.

Під час обробки медичного висновку про тимчасову непрацездатність електронний листок непрацездатності не буде сформовано, якщо особа працює неофіційно, відповідно не знайдено страхувальника та за нього не подано інформацію про прийняття на роботу.