Фото без опису

Шановна Кам'яномостівська громадо!

Щорічно 18 травня в Україні відзначається День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

У цей день в державі вшановують памʼять про понад 110 тисяч кримських татар – корінного населення Кримського півострова і однієї з титульних націй України, які загинули під час й у декілька місяців після депортації кримськотатарського народу 1944 року. Зазначеною постановою події 44-го року визнано геноцидом кримськотатарського народу.

Депортація кримських татар з півострова під час Другої світової війни почалася 18 травня 1944 року і тривала до початку червня. Підставою для цього стали претензії в нібито “масовій зраді та колабораціонізмі” під час окупації фашистськими військами.За офіційними даними радянської влади, були депортовані понад 183 тис. кримських татар, за татарським джерелами – понад 228 тисяч, з яких половина не витримала тяготи депортації.У цей день весь світ згадує жахливі події 1944-го року, коли, за вказівкою вождів тоталітарного режиму, примусово депортували у віддалені регіони Радянського Союзу кримських татар, а з ними й представників інших національних меншин.

Біль кримськотатарського народу – це наш спільний біль. Біль десятків тисяч кримських татар, які ніколи так і не повернулися до рідного Криму. Однак, історія повторилась… Після віроломної окупації Криму Росією навесні 2014 року 18 травня відзначають також як День боротьби за права кримськотатарського народу. Всі ці роки російська окупаційна влада проводить репресивну політику залякування, психологічного тиску, ув’язнення, безслідного зникнення кримських татар.Зараз наша спільна боротьба набула нових масштабів, об’єднала у нестримній люті до поневолювачів.

Разом ми дамо відсіч російському окупантові і звільнимо всі українські землі, збудуємо наше спільне щасливе майбутнє. А злочинців буде покарано. Це те, що не підлягає забуттю.

Борімося — поборемо! Нам Бог помагає! І хай наша лють лише зміцнює нас! Слава Україні!