Що таке «Рівний-рівному»? Принцип, про який все частіше говорять стосовно відновлення військових, ефективно застосовує вітчизняна поліція.

🚔 Вже 5 років існує та успішно працює програма психологічної підтримки поліцейських за принципом «Рівний-рівному», в рамках Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP).

Як повідомляє Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, лише за сім місяців 2023 року за програмою було проведено 1800 занять серед особового складу та надано понад 13 000 індивідуальних консультацій.

👮🏻‍♀️ Правоохоронці проходять навчання, завдяки якому вони можуть допомагати своїм колегам долати тривожні розлади, прояви стресу, депресії з якими вони стикаються під час виконання службових обов’язків. Також вони опановують навички психологічного відновлення та сучасні методи комунікації. Поліцейські-консультанти володіють інструментами попередження профілактики кризових станів, як окремого працівника, так й всього підрозділу. Наприклад, можуть оцінювати психоемоційний стан колективу, вміють розпізнавати ознаки вигорання, асоціальної поведінки.

🔸Модель «Рівний-рівному» визнана однією з найбільш дієвих методів підтримки. Досвід поліції це доводить, а тепер ним все частіше починають користуватися й військовослужбовці. Адже в першу чергу по допомогу йдуть до того, кому довіряють. А довіряють своїм, рівному собі.

📍Саме тому проєкти підтримки та допомоги військовим та ветеранам в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська формуються насамперед за принципом «Рівний-рівному».

🎥 Як це працює на прикладі Національної поліції можна дізнатись з цього відео, що підготувала Психологічна Служба Поліції м.Одеса ⬇️