Фото без опису

Для гарного самопочуття важливе збалансоване харчування, щоб організм отримував всі необхідні для нього речовини.

Для гарного самопочуття важливе збалансоване харчування, щоб організм отримував всі необхідні для нього речовини. З його допомогою можна не тільки зміцнити здоров'я, але і скинути/набрати вагу. Важливо знати і враховувати існуючі рекомендації і правильно скласти меню.

 

Що значить збалансоване харчування?

Збалансоване харчування - це харчування, при якому задовольняється добова потреба організму в енергії, а також підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамінів. При збалансованому раціоні організм нормально розвивається, росте і функціонує.

Основна суть представленої системи полягає в складанні раціону на основі енергетичної цінності продуктів. Організм повинен отримувати білки, жири, вуглеводи, вітаміни, макро - і мікроелементи, а ще травні ферменти. Правильно збалансоване харчування передбачає вибір і грамотне поєднання продуктів, а ще їх обробку та час вживання.

 

Основи збалансованого харчування

Щоб внести корективи в свій раціон харчування, є прості правила збалансованого харчування:

  1. Раціон вважається правильно складеним, коли збалансоване надходження і витрата харчових речовин.
  2. В меню повинно бути багато фруктів і овочів.
  3. Формула збалансованого харчування включає три основних прийоми їжі і два перекуси. Врахуйте, що між ними повинні пройти рівні часові проміжки.
  4. Не менш важливо правильно готувати їжу, смаження повністю виключається. Продукти можна готувати на пару, в духовці, запікати, варити і тушкувати.
  5. Збалансоване харчування обов'язково включає вживання достатньої кількості рідини, так добова норма складає не менше 1,5 л. Краще всього пити за півгодини до їжі.

 

НАМАГАЙСЯ ХАРЧУВАТИСЯ ТАК, ЩОБ ІЗ ЇЖЕЮ ОТРИМУВАТИ ВСІ

НЕОБХІДНІ ПОЖИВНІ РЕЧОВИНИ ТА КАЛОРІЇ