Фото без опису

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками від 09.10.2024 року №9576-001.1/002.0/17-24 доводить інформацію до суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом представленої продукції: 

 капсули Vail Bon Jie Yang Wan - це новий несхвалений препарат, безпека та ефективність якого не встановлені, тому підлягає відкликанню. Препарат використовується для лікування шкірних захворювань, екземи, свербежу і розфасований в пластикові пляшки з капсулами по 30 шт. Рекомендовано споживачам не купувати та не використовувати Vail-Bon Jie Yang Wan продукт через вміст в ньому дексаметазону та хлорфеніраміну.

      Ризик: якщо постійно застосовувати рекомендовану дозу вище представленого препарату в складі якого дексаметазон синтетичний гормон з імунодепресивною дією може спричинити серйозні побічні ефекти, такі як пригнічення надниркових залоз (розлад, при якому надниркові залози не виробляють достатньо гормонів), вплив на центральну нервову систему та психіатричні/поведінкові ефекти, збільшення ваги, шлунково-кишкові розлади, підвищення рівня глюкози в крові, підвищений ризику інфікування, нервово-м’язові розлади,  серцево-судинні розлади, дерматологічні проблеми, ендокринні та метаболічні небажані явища. Залежно від дози та тривалості системного застосування дексаметазону ці побічні ефекти можуть бути серйозними та навіть загрожувати життю. Хлорфенірамін є седативним та антигістамінним препаратом, доступним у кількох безрецептурних продуктах. Через порушення рекомендацій прийому навіть корисні ліки, що використовуються для лікування хвороб, можуть спричинити залежність, ненавмисне використання зіпсованих капсул Vail-Bon Jie Yang Wan може призвести до вищої за заплановану дози хлорфеніраміну, що потенційно може спричинити надмірне збудження, втрату координації, сонливість, втрату свідомості та судоми.

Компанія 123Herbals LLC (123Herbals.com) оголосила про добровільне загальнонаціональне відкликання за усіма номерами партій і термінами придатності капсул Vail-Bon Jie Yang Wan через наявність незаявлених дексаметазону та хлорфеніраміну. Це відкликання проводиться з відома Управління з контролю за продуктами й ліками США.

Суб’єктам господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом вказаної продукції необхідно припинити оббіг та/або повернути препарат до місця закупки. Про факти виявлення вище зазначених неякісних препаратів в обігу, просимо негайно інформувати Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: 55207, Миколаївська обл., м. Первомайськ, вул. Марії Демченко, 8в на e-mail: prv_vetmed@ukr.net та по телефону 7-53-58.