Фото без опису
 
Постановою КМУ від 29.07.2020р. № 744 уряд ухвалив рішення розпочати з 1 вересня 2020 р. реалізацію пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020–2021 роках», тобто замість одноразової натуральної допомоги, яку досі батьки новонароджених отримували як «пакунок малюка» будуть виплачувати цільову грошову компенсаційну виплату в розмірі 5 тисяч гривень.
 
Для отримання зазначеної компенсації батьки новонароджених:

- звертаються до відділення ПриватБанк для відкриття рахунку й отримують спеціальну соціальну  картку;

- подають до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення заяву з необхідними документами, а саме: копія свідоцтва про народження дитини; копія ідентифікаційного номера; для дітей, які народилися у 2020 році в пологовому будинку, — довідка з пологового про неотримання «пакунка малюка». Якщо заяву подають іноземці або людина без громадянства — необхідна копія посвідки на постійне проживання / посвідчення біженця / довідки про звернення за захистом в Україні / посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту. Якщо заяву подають опікуни, необхідна копія рішення про встановлення опіки, а для патронованих вихователів — копія рішення про влаштування дитини в сім'ю.

Батьки або інші уповноважені мають право звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини. Заяву та пакет документів можна подавати в електронному вигляді (за наявності електронного цифрового підпису).
-
після нарахування виплат, батьки можуть використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів для дитини. Однак робити закупи можна лише в закладах торгівлі, які долучаться до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту монетизації, а не в будь-яких магазинах.

   Грошова компенсація замість “Пакунка малюка” буде надаватися після закінчення пакунків в регіонах. В Первомайському пологовому будинку є в наявності “Пакунки малюка” в достатній кількості. Вони продовжують видаватися для новонароджених.

   З метою долучення до реалізації зазначеного пілотного проекту субєктів господарювання на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики розміщено алгоритм дій для закладів торгівлі та інтернет-магазинів, які виявили бажання співпрацювати з Мінсоцполітики в рамках реалізації пілотного проекту, та додаткову угоду про приєднання до договору

(доступ за посиланням https://www.msp.gov.ua/content/pakunok-malyuka.html)