Після обов'язкового проходження всіма мобілізованими базової, а деякими з них, ще й фахової підготовки, починається найскладніший етап навчання: бойове злагодження військових підрозділів.

На цьому етапі кожний військовослужбовець має навчитись діяти в військовому колективі безпосередньо в бою. Злагодження передбачає створення для військовослужбовців умов, які відповідають реальним.

«Чому він загинув, а я живий?»

Коли людина втрачає когось із близьких або ж опиняється у ситуації, яка загрожує життю, і стає свідком смерті інших, у неї може сформуватися синдром вцілілого. Вона знецінює власний негативний досвід, відчуває сором та провину, позаяк вважає, що не доклала зусиль, аби врятувати життя.

Чи призначається пенсія у зв'язку з втратою годувальника дитині військовослужбовця, який зник безвісти?

Так, пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається, непрацездатним членам сім’ї (в тому числі дітям) годувальника, якому, зокрема, надано правовий статус особи, зниклої безвісти за особливих обставин (ст. 36 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”).

Мінветеранів розробило відеоінструкцію як подати заяву на конкурс у помічники ветерана

Нагадуємо, що пілотний проєкт триває у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській областях. Прийом заяв на конкурсний відбір кандидатів на посади помічників ветерана відбувається через інформаційний портал Е-ветеран https://eveteran.gov.ua.