24 серпня – День Незалежності  України.   Це дата, що укріплює націю, виражає дух народу, символізує його славне минуле, сьогоденне й майбутнє.      

По всій Кам’яномостівській об’єднаній громаді готувалися до свята заздалегідь, активно і дружно. За покликом душі та на виконання заходів  затверджених виконавчим комітетом сільської ради, напередодні свята   жителі сіл  працювали   для  благоустрою  території нашої громади. Приємно відзначити,  що активну участь взяли  і молодь села, і старше покоління, колективи підприємств і установ. Попрацювали та ще й гарно відсвяткували.

с.Кримка

Вже не один рік , в центрі нашої малої Батьківщини, збирається вся громада села, аби відзначити День Незалежності України.

Так і відбулося цього річ 23 серпня біля сільського будинку культури.

Святкування почалося з святкового концерту , який приготовила для жителів громади  зав. сільським клубом Бралковська С.С.. Захід розпочався з вітального слова секретаря Кам’яномостівської сільської ради Козицької Людмили Миколаївни.  В концерті приймали участь  учні ЗОШ І-ІІІ ступенів іменем "Партизанської іскри" , які радували всіх присутніх веселими танцями та піснями. Вихованці дитячого садка «Пролісок» подарували  глядачам  запальний танок. Також виступив жіночий гурт «Кримківчанки» з цікавими піснями. Хочеться подякувати нашому постійному спонсору директору ПСП « Партизанська іскра» Кульчицькому В.В. , який надав кошти для проведення свята . Та всім небайдужим , які допомагали в організації концерту.

Святкування закінчилося  дискотекою.

Шануймо цей день в нашій історії. Поважаймо здобутки наших попередників, бо саме завдяки їхній жертві ми живемо в незалежній самостійній соборній державі.

                                                                                                                                                                                С.Лосєва

   С. Кам’яний Міст

 

              Вже стало традицією в селі Кам’яний Міст, в день Незалежності нашої держави, покладанням квітів та хвилиною мовчання,  вшановувати пам’ять односельчан, які  відали своє життя за мирне сьогодення. Низько уклонивши голову біля священних місць, кожен з нас подумав,   що вони загинули, щоб   сьогодні, ми могли  радіти життю. Ми перед ними у вічнім боргу.

         Ввечері, біля сільського клубу  розпочалася  святкова програма свята.   Чуттєві вірші, патріотичні пісні,запальні танцювальні постановки  та веселі гумористичні номери створили чудову святкову атмосферу . Близько сорока учасників художньої самодіяльності  дарували  Кам’яномостівчанам  гарний  настрій. Тон  святковому концерту  надав  Артем Шендер  з піснею «Україна», а потім під слова ведучої свята Юлії Миколаївни Винярської

 « Вже скільки закривалених століть

Тебе , Вкраїно, імені лишали…

Тож встаньмо , браття, в цю врочисту мить:

Вшануймо гімн єдиної Держави», прозвучав Гімн України.

З привітальним словом та побажанням  щастя і добра,виступила староста  нашого села Гевко Любов Олександрівна.

Тепло  зустрічали глядачі виступи наймолодших учасників   - вихованців ДНЗ «Дзвіночок», танцювальні колективи дівчаток Кам'яномостівської школи   четвертого та сьомого класу. Порадували  своїми  талантами глядачів   Данило Самофал, Анна Долінська, Діана Цуркан, Дар’я Троцька, Анна Крижановська, Руслана Глухова,Альона Морозова та Діана Нагірняк. Гарний настрій та позитивні емоції викликали у глядачів  виконанням своїх пісень   Юлія Шендер , Анастасія Одаренко. Як завжди з великою насолодою сприймали глядачі пісні Тетяни Григорівни Квасняк  , гумористичні виступи Людмили Леонідівни Нахайчук, та музичний супровід Піньковського  Сергія  Анатолійовича.

Для нашої громади 24 серпня являється ще й днем  відкриття місця відпочинку «Кодимське». Завідуюча Кам’яномостівською бібліотекою –філією Скрипник О.М. своїм нарисом зробила подорож в історію « Місце відпочинку «Кодимське» святкує перший ювілей», в якому повідала односельчанам, про створення цього куточка.

       Всі заходи відбулися  завдяки фінансовій підтримці   керівника ПСП «Колос» Габова С.В., керівника ПСП «Кодима» Чорного Г.Є.,підприємців  Піхаленко О.О.,Циганенко С.А., Жмурченко К.М., Чумаченко В.Д.,Шишковський В.А. та активній участі  депутатів сільської ради. Свято, зіткане з добра і любові, українських  вишиванок і яскравих кульок, веселих посмішок і гарного настрою , сподобалося всім.                  

                                                                                                                                            Анна Цуркан – завідуюча сільським клубом

С-ще. Кам’яний Міст

Святкова програма в селищі Кам’яний Міст  розпочалась красивим флешмобом у виконанні учнів Кам'яномостівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та урочистого привітання всіх жителів від імені голови  та від себе особисто секретаря сільської ради Людмили Миколаївни Козицької.   У цей святковий день  закликали  згадати у наших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. 

Гарними  вокальними здібностями порадували на святі Бекчаєва Катерина, Бондарюк Анастасія, Пласконь Ольга.  Чудові хореографічні композиції,  та танці показали різновікові групи Кам’яномостівської ЗОШ  І-ІІІ ступенів  під керівництвом Наталії Бойко, Тетяни Добровольської. Гучними оплесками зустрічали діток дитячого садочка «Калинка».  Веселий настрій та гумор  всім присутнім подарував та порадував новими піснями  гурт «Шалені бабоньки». Дуже чудовий був виступ колективу дитячого садочку «Калинка». Сценка «Розмова мати України зі своїми доньками» у виконанні Вікторії Яременко, Поліни Артьомової, Дарини Анісімової вразила всіх присутніх до глибини душі.

 Яскраві та незабутні враження залишилися у жителів селища. Щоб захід пройшов цікаво і викликав у присутніх лише приємні емоції  наші постійні спонсори  фг «Король», фг «Аннушка», Ткач П.М., Перепелиця Т.В , Панченко С.М., Чумаченко В.Д. не пошкодували коштів . Ця підтримка - свідчення Вашого небайдужого ставлення до життя нашої громади. Від усього серця бажаємо Вам здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, душевного спокою та достатку. На протязі  концерту панувала святкова атмосфера . Вміло та на професійному рівні було подано та організовано свято . По закінченню концерту , під захоплені вигуки,  лунав святковий салют. Низький уклін усім хто прийняв активну участь у підготовці та проведенні свята. Дякуємо Вам за Вашу натхненну і самовіддану працю, за Вашу непохитну віру в майбутнє нашої громади та України.

                                                                                                                                                                          Т.Добровольська

 

С.Катеринка

Сьогодні ми маємо нагоду зробити свій внесок у зміцнення нашої держави,  підтримати та зігріти своєю любов’ю , поділитися позитивною енергією й щедрим теплом сердець. Саме так і пройшов святковий концерт в селі Катеринка. Розпочалося святкове дійство молитвою за Україну, яка звучала з вуст нашої талановитої місцевої  зірочки Бондарюк Анастасії. Її соловейковий голосок не залишив нікого байдужим та приніс багато вражень.

   Демонстрували свої таланти Анастасії Шестак та Осадча. Їхній спів був гармонійним та природнім . Співали дівчата від усієї душі. З зацікавленістю глядачі слухали ведучих Зеленюка О. та Данілеско В., які вразили присутніх своєю дикцією. Дівчата в яскравих українських костюмах гостинно зустріли громаду запашним короваєм, яким почастували всіх присутніх. На свято завітали сусіди с. Кримка, які співали ліричних пісень. Діти Катеринківського НВК та молодь села Катеринки демонстрували хореографічні композиції.

Нелегкі часи переживає наша держава сьогодні. Героїв які загинули за нашу свободу та незалежність на святі вшанували хвилиною мовчання та присвятили їм гарну пісню у виконанні Андрієвської С та Божко Л.

   Подарував море позитивних емоцій та сміху місцевий гурт «Шалені бабоньки». Вони принесли із собою гарний настрій та тепло своїх сердець.

    І це їм вдалося. Бо тривалий час по закінченню концерту ніхто не хотів розходитися. Ще довго гомоніли, ділилися враженнями, дякували за задоволення, яке отримали від свята.

  Хочеться подякувати всім, хто був причетний до цього свята. Насамперед завідуючій сільським клубом Крижановській А.Д. за таке яскраве та цікаве свято. Допомогу в підготовці до концерту надала завідуюча Катеринківської бібліотеки-філії Бойчук Н.М.

 За матеріальну підтримку окреме спасибі Лимонченку С.О., Грищенку О.С.,

Рибак В.А., Васіліній К.О., Романенку О.М.

Хай  сонце сяє в українській пісні

І світом котиться луна

Ми в чомусь може трохи різні

Та Україна в нас одна .

                                                                                         Директор КЗ «Кам’яномостівська публічна бібліотека» Кучмій Н.